Fishstick


Sinds we hier wonen hebben we een kat. Maar niet heus.

In de eerste maanden na de verhuis merkten we dat er regelmatig een mooie, peper-en-zoutkleurige kat op bezoek kwam. Eerst was hij schichtig, maar langzamerhand werden zijn visites frequenter en kwam hij kopjes geven en streeltjes vragen. De Pateekes vonden het natuurlijk geweldig. Pateeke 1 beschouwde de kat als haar eigen tremendum et fascinosum waarbij ze hem niet met rust kon laten, maar wanneer hij in haar richting keek: Ho maar. Pateeke 2 keek zoals steeds eerste de kat (ha!) uit de boom, maar nadien durfde ook hij steeds meer en meer met het diertje spelen.

Het is typerend menselijk gedrag om een levend wezen zo snel mogelijk een naam te geven. Zo ook bij ons. Nadat alles clichés als Minou, Fluffie en Tijger waren gepasseerd, landden we op de naam Fishstick. Fishstick maakte al snel deel uit van ons dagelijkse leven. Er werden kattenbrokjes in huis gehaald, er werden stukjes garen geknipt om mee te spelen, en de TV was gedurende enkele weken heel wat minder interessant.

Op een avond merkte Liefje op dat Zijne Majesteit (want zo gedroeg onze kat zich ondertussen) er toch wel heel goed verzorgd uitzag voor een zwerfkat. Fishstick, die ondertussen had geleerd hoe hij het schuifraam met zijn pootje kon open krijgen en dus regelmatig binnenglipte, lag op dat moment rustig op de zetel te snoezelen. Ik nam een foto van hem, en besloot in de Whatsappgroep van onze wijk even te checken of iemand Fishstick al ooit in de buurt gezien had. Niet veel later kwam er een berichtje binnen: ‘Maar, dat is onze Felix!’ Fishstick bleek niet enkel baasjes te hebben, hij woonde gewoon twee huizen verder dan ons.

Ondertussen zijn we verschillende maanden verder en mag Fishstick niet meer bij ons binnen. Toegegeven, ook het feit dat drie van de vier gezinsleden zich de pleuris niesden op momenten dat hij binnen zat, riep op tot maatregelen. Wel kunnen we het nog steeds niet laten om dagelijks een bordje met brokjes en water klaar te zetten, waardoor Fishstick/Felix hier in de tuin een prachtig buitenverblijf heeft, waar hij meer tijd lijkt door te brengen dan bij zijn baasjes.

Toen ik onlangs even een babbeltje sloeg met de overbuurvrouw kwam Fishstick gezellig bij ons zitten. De buurvrouw lachte en zei: ‘Maar jou ken ik, jij glipt elke week wel een paar keer bij ons binnen, is het niet?’ terwijl ze zachtjes achter zijn oren kriebelde. Fishstick bleek dus naast zijn vaste thuis én zijn buitenverblijf bij ons, nog een derde huis te hebben waar hij het zich allemaal laat welgevallen. Op dat soort durf en gewichtigheid kan ik alleen maar jaloers zijn.

Misschien krijgt hij wel een extra stukje zalm vanavond.

Deze ene keer…

Liefs
SmiS



Reacties

Populaire posts van deze blog

De Ploeterklas (of het verhaal van de Twee Kikkertjes)

Van B naar OB